Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

BMW 5 Series Gran Turismo

Μια νέα κατηγορία οχήματος έρχεται να δημιοργήσει ο βαυαρικ.ός κατασκευαστής με την παρουσίασης των μοντέλων Gran Turismo της σειράς 5.
“Oλα σε ένα” θα μπορούσε να πει κανείς ότι σκέφτηκαν οι άνθρωποι της BMW, βγάζοντας την 5 GT, αφού συνδυάζουν πολυτέλεια, άνεση, υψηλή οδηγική συμπεριφορά και οικονομία.
Μέσω του συστήματος EfficientDynamics της BMW επιτυγχάνεται μικρή κατανάλωση καυσίμου που αγγίζει τα 6.5 liter/100 Km.
Οι χώροι είναι πέραν του όρου επαρκείς αφού θα ξεκινούν από τα 440 λίτρα και θα φθάνουν 1700 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Στην φόρτωση των συσκευών διευκολύνει ο διπλός τρόπος ανοίγματος του πορτ-παγκάζ, είτε σκέτο (όπως στα 4-θυρα) είτε μαζί με το πίσω τζάμι (όπως στα 5-θυρα). Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το συνολικό μήκος του οχήματος θα φθάνει τα 5 μέτρα.
Οι κινητήρες είναι εξίσου νέοι για την κατηγορία αφού χρησιμοποιύνται τούρμπο (Twin-power turbo) κινητήρες 6 ή 8 κυλίνδρων ανάλογα με την έκδοση. Η έκδοση 535i με High Precision Injection και Valvetronic θα αποδίδει μέγιστυ ισχύ 306 ίππων από έναν εν σειρά 6-κύλινδρο 3 λίτρων. Η έκδοση 550i θα φέρει 8 κύλινδρο σε διάταξη V χωρητικότητας 4.4 λίτρων και μέγιστης ισχύος 407 ίππων. Τέλος, θα υπάρχει και diesel έκδοση, με την ονομασία 530d, με κινητήρα εν σειρά 6-κύλινδρο 245 ίππων.
Το κιβώτιο αποτελεί μια καινοτομία της BMW για τις εν λόγω σειρές αφού θα είναι σε όλες τις εκδόσεις 8-τάχυτο αυτόματο, αλλά η πρωτοποριακή του σχεδίαση και διάταξη των γραναζιών το κάνει εξίσου ογκώδες και βαρύ με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Παρακάτω φαίνονται ορισμένες φωτογραφίες από την σειρά 5 Gran Turismo......