Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Το Donington Park δεν θα ξαναμπει στο calendar Formula1

Εκεί φαίνεται ότι θα καταλήξει η Βρετανική πίστα που έχει να φιλοξενήσε αγώνα F1 από το 1993 αφού οι αγώνες φιλοξενούνται στο Silverstone μέχρι να ξεπεραστύν τα προβλήματα από τους ιθύνοντες.
Πριν από 2 χρόνια η Donington Ventures Leisure Ltd είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Wheatcroft & Sons Ltd (ιδιοκτήτες της πίστας) για την εκμίσθωσή της για 150 χρόνια με σκοπό να επαναφέρουν την πίστα στο καλεντάρι της F1. Αλλά αποτυγχάνοντας να αναδομήσουν σωστά την γύρω περιοχή με την δημιουργία απαραίτητων εγκαταστάσεων γύρω από την πίστα (αλλά και στην ευρύτερη περιοχή), η συμφωνία (17 ετής) με τον Bernie Ecclestone τίθεται σε κίνδυνο.
Με τα οικονομικά να βρίσκονται σε δυσχερή θέση και οι προοπτικές να είναι ανύπαρκτες, η Donington Ventures Leisure Ltd δήλωσε πτώχευση και μπήκε υπό τον κρατικό έλεγχο.
Aν η συμφωνία εκμίσθωσης ακυρωθεί, η κατοχή της πίστας θα επιστρέψει στον αρχικό κάτοχο (Wheatcroft & Sons Ltd), με αποτέλεσμα τα Gran Prix να εγκατασταθούν στο Silverstone και το Donington θα φιλοξενεί πάλι συναυλίες, αγώνες touring και μοτοσυκλετών όπως παλαιότερα στο παρελθόν.